Båten Alba med Robin och Camilla

Vi hoppar mellan Riorna på Spanska kusten.
Här ligger riorna tätt. Vi bestämmer oss tidigt att vi kommer besöka fler av dem, och inte sträcka förbi.
Vindarna är lätta så segling blir det sisodär med. 
 
Det som märks mest är att det tjoar på Vhfen om att båtar ser eller blir attakerade av Orcas. (späckhuggare). Det gör att vi är extra vaksamma när vi åker. Det är läskigt när man hör att de ropar på vhfen om, att de först ser orcas för att sedan säga att de blivit av med rodret. Man söker hjälp av kustbevakningen. Att i början på uppropet höra att de är lugna till att paniken kommer i rösten när de tappat styrförmågan.
 
Än har vi klarat oss från att se och möta dessa, och det är vi tacksamma för.
 
Sist vi skrev pratade vi om långhalsar. Så innan vi byter ria så går vi upp på staden i Fisterra och hittar en restaurang som erbjuder denna delikatess. En rätt dyr maträtt. Percebes som de heter på franska smakar som blandning mellan mussla och krabba.
De är kokta när de kommer in på tallriken.
Man skalar av huvudet och under kommer en härligt god köttig dock väldigt liten  mumsbit.
 
Dagen därpå åker vi till nästa ria, Muros. Här är det marknad och vi kan ligga nära staden. Vi ligger fortfarande på svaj. 
 Vi går upp och tar en promenad. Här har de Gadis, matbutik som har väldigt fint utbud på varor. Så vi handlar lite när vi ändå är på plats.
 
Vi bara älskar dessa små byar/städer med smala gränder. Det är lugnare och behaglig känsla. Man kan hitta små pubar och cafer. 
 
Här mötte vi Jonas. En ensamseglare från Sverige. Vi hade sett varandra på håll tidigare. Han var förbi oss och hälsade. Kommer säkert möta honom fler gånger. 
Vi lättade ankar vid kl 8 dagen därpå. Vi tycker det är skönt för då är man framme vid lunch. Ställena ligger rätt nära. Men nackdelen är att vinden verkar inte vakna förens vid lunch. Så vi kanske får tänka om.
Vi åker till nästa ria, Ribiera.
Soligt och varmt, har vi. Men nätterna är kalla och det blir fuktigt i och på båten. Men torkar ju så klart då solen värmer gott igen dagen därpå. Vi har runt 25 grader i luften.
 
När vi ska åka in mot staden ser vi Aurora en svensk båt. Det är våra kamrater som inte bor så långt i från oss hemma och de var med i samma avseglargrupp. Vi stannar till och får god sangria. Skönt att få prata av sig om vad som hänt och vad framtiden ger. Vi kommer säkert ses igen. 
 
På morgonen visste vi inte ifall vi skulle stanna och njuta av sol och bad eller om vi skulle åka. Men ankaret for upp, börjar få fin rutin på detta. Var en rejäl tose med sjögräs på kättingen.Vi far till nästa ria Sanxenxo.
 
Sanxenxo är en riktigt turist stad. Med rikt nattliv, affärer och restauranger. kanske inte det vi vill ha på denna resan, men kan klart tänka oss att turista här med flyg. Här finns allt man vill göra när man är på en sån resa. Hyra vattenskotrar, karuseller och fantastiska badstränder.
Vi tog jollen in till marinan för att gå en sväng på staden. Här ligger många motorbåtar, vilket vi inte sett lika mycket av tidigare.
 
Imorgon far vi till sista rian i Spanien, Vigo. Där ska vi vara några dagar och planera hur resan framåt ska se ut. Vi kommer komma vidare in i Portugal, för att sedan åka till Madeira.
Med det så avslutar vi detta avsnitt med att vi säger sea ya!