Båten Alba med Robin och Camilla

Tjänstledighet, förband och vi kollar försäkringar.
(null)
Japp då var tjänstledigheten inlämnad och beviljad av Camillas arbetsgivare. Att en arbetsgivare beviljar och stöttar en anställds drömmar är verkligen fint och tacksamt. 
Alternativet hade varit att säga upp sig. Jobb får lösa sig om det inte gått. Men nu behövdes inte det, stort tack. 

Robin som har firma med en kollega har också kommit överens om hur de ska göra under tiden Robin är borta. Även det känns stort och fint av kollegan att stötta i detta. 

(null)
Nu börjar alla beställningar på medicin och annat rulla in. Bara förbandslådan krävs en 37 liters plastlåda. 

Den övriga mediciner har vi bollat med olika läkare om hur vi ska lösa. Efter många turer så boka vi in oss med Per och Nina, läkarna som är långseglare. Så vi hängde på andra i vår avseglargrupp och åkte till Stockholm på kurs. 

Så himla fina, Oer och Nina,som lotsar oss igenom mediciner och förband. Inga frågor är dumma där inte. 

I denna veva kontaktas även vårdcentralen. Det finns receptbelagd medicin som Camilla behöver få utskrivet för ett år. 
Det visa sig vara svårare än vad vi trott. 
Lagen säger att vi endast kan ta ut högkostnadsskydd medicin för 3 månader i taget. Och enligt Camillas vårdcentral och läkare kunde inte de hjälpa med det då det är apoteket som begränsar uttaget. Men inte heller kunde de va behjälpliga med ett engelskt intyg om vad för sjukdom hon har och vilken medicin hon behöver. 
Detta intyg skulle kunna visas upp till utländska apotek för att få rätt medicin. 
Hänvisades till privat vårdaktör då vårdcentralen tar endast hand om personer som är i behov av vård. Detta bemötande är  inte generell hållning från alla vc. 

Den privata vårdaktörernas skulle kunna hjälpa men gav ett råd att prata med apoteket först. Men intyg skulle de kunna fixa för en kostnad på 1700. Men det är klart det kostar då det inte är allmänvård. 

Efter ett snack med apoteket så kommer detta att lösa sig. Medicinen Camilla tar är så billig så det påverkar inte högkostnadsskyddet samt att vi inte ska emigrera. Bevis på att vi ska göra resan ska styrka uttaget.  Så hjälpsamma människor på privata vårdaktören och apoteket kronan så lösningsfokucerade. Medicinen kan tas ut för ett år. Då checkar vi av det på listan utan inblandning av privat vårdaktör. 

Så ska vi börja rota i försäkringar. 
(null)
Båtförsäkring är först ut. 

Det är få som försäkrar båtar som ska åka över Atlanten. Vi var på föreläsning med Pantaenius. Tyvärr försäkrar de inte så gamla båtar som Alba. Trots erkännande om att en gammal orust båt på 40 år mycket väl kan vara mycket hållbarare än en nyare (annan sort) segelbåt. 

Egentligen sa de att det inte va helt omöjligt men de ska besiktigas och även om det görs är det inte säkert att vår 40 åring går igenom. 

Vi får leta vidare. 
Det mesta är bytt på vår båt. Inte skrovet och inte mast och bom. Men rigg infästningar segel motor och så mycket mer är förnyat. 

Så nu har vi vänt oss till Alandia som ska återkomma med svar. Och vi återkommer med hur det går så klart. 

Personliga försäkringen kommer gå via hemförsäkringen då vi utökar reseskyddet. 
Ska inte va några problem med behövs undersökas. 

Det som mer ska ses över är vaccin. 
Det får man vända sig till vaccinationsmottagningar vilket bör göras i god tid om man kommer behöva ta flera sprutor. 

Ja hör ni. Det va det för nu…. 152 dagar till avfärd. 
Sea ya!