Båten Alba med Robin och Camilla

Rensning, akutsjukvård ombord, vind i snurran.
Det har inte bloggats på ett tag men mycket har hänt. Lite strul med bloggen gör att vi funderar på en sida för S/y Alba på Facebook. Det kan göra att vi kan lägga ut film och kan vara ett fint komplement. 

Det återkommer vi med. 

Vi har flyttat hem allt från båten för att rensa. Och ärligt det kanske man ska göra oftare  allt från att få saker på rätt plats till att faktiskt slänga det som inte behövs vara med. 

(null)

(null)

Vi har gått kurs via oceanseglarklubben akutsjukvård ombord. Med Pär och Nina som är läkare och seglare. 

Där gick vi igenom via teams olika scenarion som kan ske ombord. Allt från sjösjuka till sår rengöring till att få problem med kisseriet. 

Mycket bra genomgång. Dock hade det säkert varit bra att vara med på plats än via teams. Men då det är på vardagar och i Stockholm så funkar det inte för oss att vara med på plats. 
(null)

(null)

(null)

Vi har även skaffat en vindsnurra. Robin har byggt ihop lite hemma för att prova hur den funkar och om det kan funka med våra litiumbatterier. Det susar så fint vida bastun hemma.  (null)

(null)

Nu är det mindre än 6 månader kvar till avsegling, och ett konstaterande från Camilla är att mycket frågor handlar om överfarten över Atlanten. Men mesta tiden är och handlar om resan ner till Kanarieöarna. 

Det blir att se vart vi ska stanna på vägen. 

Med detta så önskar vi gott nytt år. 
Så laddar vi inför vår avfärd 20230622