Båten Alba med Robin och Camilla

Vi åker till öknen innan Las Palmas
Vi lämnar Porto Mogan och tar oss vidare. Vi tänker att vi ska göra ett stopp till innan vi åker till Las palmas.
Vi stannar till i Pasito Blanko som ligger med gångavstånd till Meloneras och Maspalomas öknen. 
Pasito Blanko har en liten hamn men vi ligger på svaj. Man kan åka in flr att  tanka och parkera dingen. Det finns en liten affär och en fantastisk mysig strand.
Lugnt och stilla men så mysigt. Många som har en bostad här är säkert golfare. Golfbanan ligger precis bredvid.
 
Självklart tar vi dingen in så vi kan uppleva närområdet. Det är ca 30 min promenad till Maspalomas så vi passar på att gå dit.
Vi går på en sten strand och väggen ser it som sand med stenar i och visst funderar vi på hur det kan sitta fast. 
 
Väl i märheten av maspalomas öknen börjar det bli fler turister. Hotellen kommer på rad och det händer lite mer längst strandpromenaden.
 
 
Vi passar på att äta här. Så beställer in en riktigt härlig rätt från havet.
Vi bestämmer oss sedan för att åka vidare mot Las Palmas. Vi vill vinka av våra vänner på Niord som snart ska påbörja sin Atlanten överfart. Så kommer der vänner till oss på besök en vecka. Sen börjar vi våra dagar med Viking Explorer.
På resan mot Las Palmas så fiskar vi. Lagom när lunchen är klar och vi sätter oss ner för att äta ser vi att vi fått napp. Vi lugnar oss lite med att dra upp den. Men Millas iver tar över och hon börjar att hala in fisken. Vi båda ser att den är stor. Så får vi den!!! En Mahi Mahi (Guld makrill)
Vi ringer Pelle på Niord. "Vad gör vi nu då"??? Efter ett glatt samtal kom vi fram till att vi tar ur den och så får Pelle visa hur vi bäst filear denna delikatess.
 
Vi kommer till Las Palmas och några av vikingbåtarna är redan på plats. Vi bor på S bryggan tillsammans. Vi börhar med att tvätta av Alba. Det är så mycket salt på henne. Det är så man kan ta frukostägget och dra lite på skrovet på morgonen. Små små flingor överallt. Vi tvättar täcket och utsidan av skrovet. Upp med det som är i vägen och lägger på bryggan. Så ska ju Dingen få sin polering.
 
På kvällen så går vi till Niord med besättningen Pelle, Hugo och Magnus. Pelle har lagat till vår fina fisk, som förövrigt vägde ca 6 kg.
Samtidigt kommer deras sistaleverans från affären, så vi hjälps åt med att stuva undan det sista.
 
 
Roliga vänner, Niordarna och vi kommer sakna dem. Efterrätt bjöd de på också. Nått som vi inte kan få tag på häromkring. Och Ni som känner Milla så förstår Ni att hon va lycklig.
 
Det börjar närma sig Jul och här på LAs Palmas är 1 december ett firande av att julen stundar. Fyrverkerier som välkomnat att det är dags att slå igång julbelysningen. Vi har köpt in en liten tomte i vilket fall. Granarna kommer upp den tredje advent. Julkalendern tittar vi på efter vi sett gårdagens nyheter på morgonen. Ja det är det ända vi kan se på SVT då det andra är spärrat för utlandet.
 
 
 
Vi som är med i vikingarna och är svenska båtar blev inbjudna till första adventsfika till båten Kerpa med Kerstin och Paul.
Kerstin hade baka sååå goda saffransbullar. Vi hade varit på Ikea och då köpt med glögg, som vi alla njöt av.
 
Våra vänner Uffe och Anette från Motala har varit med oss en vecka. De hade med sig nya togglar till båten som vi behöver och så hade de med sig Kaviar och skumtomtar. Det var väldigt gott och uppskattat. 
 
Otroligt glada över att de var här. Robin och Uffe jobbade med båten, bytte togglar, satte i nytt fäste till rodkicken och fixade röstjärnet på aktern. Medans Milla och Anette tog sig iväg till en leksaksaffär som köpte leksaker för de pengar som vi tillsammans samlat in. Vi alla fyra var även och shoppa samt upplevde Las palmas.
 
 
 
Vi samlade tillsammans in 700 euro ungefär ca8100sek som blev 72 paket och stående ovationer från alla i Viking Explorer.
Tusen tack till er alla som skickade oss en slant. Milla tycker att det va det bästa som hänt, att gå in i en leksaksaffär och bara plocka olika leksaker
Vi fyra var ute och käka en kväll då Millas gamla kurskamrat kom förbi med hennes man. Kvällen var supertrevlig och många skratt avlöste varandra. 
Tyvärr missades ett kort på det men men middagen innan de kom var med.
Han som tog kortet va dansk och precis innan han tog kortet sa han att det var en match och att vi alla ska hejja på danmark. Blev en reaktion som fastnade på bild. Vi käkade även middag i båten. Gott att göra eget och sitta och mysa på ett trevligare sätt.
 
Vi hyrde bil i två dagar för att göra annat. Vi åkte först upp till Agaete för att besöka de naturliga poolerna de har där.
  (null)

(null)

(null)

Det var självklart att bada för tre utav oss.
Efter åkte vi vidare till Gran Canarias högsta berg, Pico de Nieves. 
Ringlande vägar upp till toppen med stopp efter vägen med lunch. 
Men att åka upp och et blir grönare och grönare områden är så vackert. 
  (null)

Ja det kanske inte va det våra vänner hade föredragit för de båda är höjdrädda. Men tyckte efter vi kommit ner från berget igen att det var vackert. 
 
Dagen efter tog vi bilen för att fylla på gasol. Vilket man får göra på anläggning som tillverkar och fyller flaskorna. Det tog över en timma innan de var klara så väntan var lång. Vi kom iväg efter ett tag och ville visa våra vänner Pouerto Mogan och Playa de ingles. Sol och bad och middag på kvällen med lite goda drinkar gjorde denna utflycktsdag fulländad.
 
Allt har sitt slut och så även nu. Våra vänner ska åka hem så sista dagen tillbringades vid hotellpoolen för sedan utgång med hej dundrandes fest.
 
Ett annat roligt inslag var att Elida V Sailing fore Jesus. kom in till hamnen en svensk båt som åker runt i medelhavet och nu Canarieöarna. Förflyttningen med båten längre sträckor tar de med besättning och vår tös Alvas bästa kompis Hanna var med på båten. Självklart gick vi och hälsa på. Så mysigt att krama om henne och hälsa på  hennes moster och vänner. Vi fick en rundvandring på båten och häftigt att höra om deras resa.
 
Vi har verkligen haft fantastiska dagar. Känslosamt vissa stunder då vi inser att vi kommer snart åka över Atlanten och att det är lite pirrigt.
Nu startar vi Viking Explorer och kommer gå på seminarium och uppleva saker med många nya bekantskaper.
Det får ni veta mer om om ca en vecka, Sea ya! 
 

#1 - Enna

Wow! Ser helt underbart ut!

Svar: Det är det verkligen. 🤗
Båten Alba med Robin och Camilla

#2 - Anonym

Åh så fantastiskt ni har det 😍 när planerar ni att gå över? ⛵️

Svar: Den 6 januari ligger planen.
Så får vi se om vindarna är med oss.
Båten Alba med Robin och Camilla

#3 - Anonym

Så underbart ni har det 😍 när räknar ni med att segla över? ⛵️😊

#4 - Anonym

Så fantastiskt 😍 när räknar ni med att segla över? ⛵️😊

Svar: 6:de januari är planen. Så än är det tid kvar.
Båten Alba med Robin och Camilla