Båten Alba med Robin och Camilla

Vilda djur, natursköna omgivningar
Vi fortsätter framåt i landet St, vincent och grenadinerna. 
Öarna ligger nära men vi försöker segla mellan öarna ändå.
Vi har seglat till Mayreau. Här ska man gå upp på ön för att se den fantastisk utsikt.
 
Ön är inte stor, och har endast en stad. 
Vi går igenom den för att komma upp till toppen. Där en kyrka ligger.
Vi upptäcker denna ön med Kwilena som varit här ett dygn innan. Vi tänker att vi ska äta något. Vilket är svårt. Det finns ingen mat på estaurangerna. Eller i vilket fall dåligt med det. Mat butik finns men det är dyrt det lilla som finns.
 
Stannar till hos Robert en Rastafarian som har en bar och restaurang. Han tycker vi ska komma till kvällen och äta. Då kan de fått in fisk eller annat. Luch är bara att glömma menar han. Men vi är välkomna in och ta en drink. Vilket ställe han har, byggt i flera våningar.
Inrett allt själv bit för bit.
 
Vi ligge Trosiant Bay. precis framför oss på land ligger ett hotell som drivs av Svenskar. Vi får ankra vid deras bojar, kan man få duscha och bada i deras pool. Förutsatt att man tar nått att äta eller dricka i deras restaurang/bar.
Runt hörnet ligger Salt Whistle Bay. Där är det mycket båtar och kostnaden är 60EC(230 sek) för boj. Det är ett natur reservat där. Vi tar dingen dit vilket tar 5 min.
 
Nu kommer vi till ett av våra stora mål med denna resan. Tobago Cays. Naturreservat där det finns mycket djurliv i vattnet som Sköldpaddor, rockor och fiskar. Här får vi betala 60ec för boj/natt samt per person 15ec. Så totalt 90 ec för våran båt/ natt. så ca 340sek/natt
Det ska betalas till Park Rangers som kommer till båten för att inkassera pengarna.
 
 
Vattnet är galet klart och här är det snorkling som är prio. Vi tar jollen in till en strand, utanför en bit är det inte tillätet att komma in med stora båtar. Skyddat område för sköldpaddorna. Vi hänger med Kwilena på denna fantastiska strand.
 
Helt magiskt.
Här ute på öarna kommer det lokala båtar som säljer bananbröd, bröd, fisk vatten osv. Även det ganska dyrt. Men vi unnar oss att gå på rastaurang. Beach bbq. Maten är samma för alla grillad hummer med tillbehör. Smarrgt
Här rensas hummern och resterna kastas i havet där hungriga fiskar väntar.
 
Så på grillen
 
 
Så tar vi dingen ut till Petite tabac där någon del av Pirates of the Caribbean spelades in.
Vid ön får man inte ankra då det är mycket rev precis utanför.
 
 
Men så har allt ett slut så vi far vidare. Vi åket till Canouan. Brjar bli dags att fylla vatten för oss. Det ska finas en exklusiv hamn med resort som man har möjlighet att gå in för att tanka. 
Väldigt fint här. Vi betalade 25öre litern för vattnet. Vi gick till mataffären för att kolla vad de hade. Här finns det mesta och det kommer med flyg in från frankrike varje vecka. Tordes inte ta kort, men Ciabatta bröd litet 100 sek, Burk coca cola 33cl 35sek. Sen fanns det allt från oxfile till rysk kaviar. Tomaterna kostade 200 kr/kg. Nej vi handlade inget. Förövrigt är resorten nästen öde. Lite kusligt då det finns restaurang och pooler mm. 6 båtar va inne förutom kryssningsfartyget som man kan hyra 3 500 000 kr för en vecka. Billigt??? 
Vi går vidare till Charlston bay på Canouan.
 
Då märker vi det som vi inte vill märka..... vattensäcken har sprungit läck igen.
Vi lyckas laga den och ringer för att få fylla på säcken igen.
Ut kommer en kille med vatten på en flotte. 
Många av er undrar om vatten. Ifall vi dricker vatten från kranarna. Allt vi fyller på frågar vi om det är dricksvatten. Sen har vi en mätare som kollar så att det är rent vatten och då drickbart. Det går inte att göra på annat sätt då är det att dricka på flaska och det är för dyrt. Vi har även i medel i vattnet som ska rena lite och ett vattenfilter innan det kommer ut i våra vattenkranar. Kan finnsás endel bismak på vattnet. I europa smakar det lite klor och här lite unket. Men vi har kolfilter som hjälper till med smakerna.
Vatten säcken sprack igen och vi fick ta en reservare på l sm vi har. Så får vi inhandla en ny innan vi ska korsa atlanten hem.
  (null)

Vi har varit sugna på att prova Conch (Snäcka) på den här ön finns det en resturang som heter just Conch bar/restaurant.. Vi och Kwilena tar en promenad till restaurangen som ligger på andra sidan ön.

Vi har sällskap med en hund som visar vägen.
Och möter en land sköldpadda på vägen
Utanför restaurangen är det en strand. Hela stranden är fyll med snäckskal efter fiskarna som fiskt dem rensat ur dem på stranden. 
SÅ provade vi förstås denna delikatess. Vi provade en "fegis" variant och tog den friterade varianten. Smakade inget specielt kanske som falafel eller liknande. Så det kanse va lite väl fegt. Men men.
 
Förövrigt hade Canouan inte så mycket att erbjuda enligt oss. 
Så vi far vidare.till ön Baquia.
 
Här finns det att göra. Vi hoppar på det första vi gör och tar oss på hajk upp i bergen. Vi blir hämtade av Kwilena och blir bjudna på Croassaint.
Vi lämnar Dingen på stranden och får genast hoppa in för att hjälpa en man med sin båt som han vill ha upplyft upp på stranden.
Sen går vi.Utan att klaga 
Galet varmt.
Men otroligt vackert när man väl är uppe.
SÅ går vi ner igen. En annan väg där vi möter på eremitkräftor och sköldpaddor. 
Terrängen är lite annorlunda men vi kämpar på.
Så kommer vi tillbaka till civilisationen igen.
Även här har de båtar med olika som säljer saker, men även om man behöver fylla vatten, disel eller tvätta.
Vi gillar verkligen Bequia. Vi träffar på fler båtar som var med i viking explorers. Silba, Anastacia och Coolbardie. Vi träffas för att käka lunch tillsammans.
Som fortsatte in på kvällen. 
Här blir der redan mörkt vid 18.00
Bra lustigt är det ändå med priserna. Det kan vara billigare att äte på restaurang än att handla och tillaga det själv. Ölen som exepel koster lika mycket på affären som på restaurangen, samma med läsk. Dyrare är bubbelvatten och vin. Allt som importeras in är superdyrt. Så vi har inte hadlat mat sedan vi kom hit. Utan väntar till vi kommer till de franska öarna, där det ska va någorlunda billigare. 
Men Ni som följt oss vet ju att vi bunkrade massa mat i Las palmas just för detta.
Men klart ibland vill man ha lite riktig lagad mat inte bara burk eller pasta och nudlar.
 
Robin har en Gömma som han ibland delar med sig av till Milla. Det är så gott när det ställs fram lite Djungelvräl på bordet.
Klart vi ar strandhäng ibland. MIlla fick en kompis på 5 år som ville hänga med oss ett tag. Hon undrade vad solskyddskrämen va och ville prova. Det klart hon fick. Man blir lite ljus är man smörjer på sig varav hon utbrister. OOOOOOhhhh im gonna have same skin as you!!! Hon vill gärna fixa med millas hår och pratar på om det mesta. Så gullig
 
Så lämnar vi fina Bequia och seglar vidare till St Vincent. 
Vi åker för motor. Vi ser regnskurarna i fjärran. OCh faktum är att vi får nu lite regn på oss då och då. Det kommer som en störtskur ch är över nästan lika snabbt. Men i ca 28 grade och alltid lite fläckt så torkar vi snabbt.
 
Ja det var detta för nu. Vi är på St vincent och redan sett endel men det kommer i nästa inlägg. 
Med det vill vi tacka för alla hejarop och att Ni följer oss. 
Med det säger vi Sea ya!
 


#1 - Hannas krypin

Vilket äventyr. Man måste visst ha stora plånboken med sig, allt är visst jättedyrt.

Svar: Ja kanske. Men vi handlade billigt innan. Sen är det öar som är billigare. Som nu när vi är på väg till Martinique som är en Fransk ö. Där blir det billigare. Där får vi fylla på
Båten Alba med Robin och Camilla

#2 - Anonym

Helt galet vilken resa ni har. Så många fantastiska äventyr ni får uppleva och vilka minnen det blir! Lycka till med fortsättningen 😊⛵️Agneta och Jocke